Alles over LIV

7 vragen over het nieuwe minimumuurloon

7 vragen over het nieuwe minimumuurloon

Het minimumloon per maand verdwijnt ten faveure van een uurloon. Dat is in het voordeel van mensen die 40 uur werken tegen hetzelfde bedrag als mensen die 36 uur werken. Cm: zet zeven veelgestelde vragen en hun antwoorden op een rij.

Lage-inkomensvoordeel (LIV) 2023: uurloongrenzen

Lage-inkomensvoordeel (LIV) 2023: uurloongrenzen

De LIV-uurloongrenzen voor 2023 veranderen vanwege de stijging van het minimumloon per 1 januari. Deze bedragen zijn gebaseerd op het wettelijk minimumloon plus 8 procent vakantietoeslag. De uurgrenzen en de hoogte van het LIV in 2023 zijn als volgt: Jaar Gemiddeld uurloon LIV werknemer/uur Max LIV werknemer/jaar 2023 12,04 t/m 15,06 euro 49 cent 960

Verhoging LIV: zo zit het

Verhoging LIV: zo zit het

Het lage-inkomensvoordeel (LIV) stijgt om de loonlast van kleine werkgevers in bepaalde sectoren te verlagen. Dit zijn de bedragen die met terugwerkende kracht voor 2022 gelden. Het lage-inkomensvoordeel (LIV) wordt verhoogd over 2022 en 2023. Deze verhoging met terugwerkende kracht wordt uitbetaald in 2023 en 2024. Dat volgt uit de verhoging van het wettelijk minimumloon

Marjol Nikkels zet de wijzigingen in de sociale zekerheid voor 2022 op een rij

Marjol Nikkels zet de wijzigingen in de sociale zekerheid voor 2022...

Geen regering, geen regeerakkoord. Toch staat er voor 2022 weer het nodige op het programma voor wat betreft de sociale zekerheid. Regelingen waren al eerder aangekondigd, of zijn juist controversieel verklaard en gaan dus tu00f3ch niet door. Sociale zekerheidsdeskundige en spreker op de cm: Nationale Administrateursdag Marjol Nikkels zet het voor u op een rij (geactualiseerd naar de cijfers van Prinsjesdag).

Lage-inkomensvoordeel (LIV): zo maakt u er gebruik van

Lage-inkomensvoordeel (LIV): zo maakt u er gebruik van

Het LIV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers op grond van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het doel van het LIV is ervoor te zorgen dat mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een grotere kans op werk hebben en houden. Cm: ControllersMagazine zet voor u op een rij hoe de regeling werkt.

Wtl, LIV en LKV: wat is het en hoe maakt u er gebruik van?

Wtl, LIV en LKV: wat is het en hoe maakt u er gebruik van?

Sinds 1 januari 2017 is de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) van kracht. In deze wet zijn de drie tegemoetkomingen in de loonkosten voor werkgevers geregeld die mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aantrekkelijker maken om in dienst te nemen of te houden. Werkgevers worden zo gestimuleerd om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt deze kans te geven. Cm: legt uit wat de tegemoetkomingen inhouden en hoe u er gebruik van maakt.

Vraag direct uitstel aan bij de Belastingdienst om Wtl-verrekening te voorkomen

Vraag direct uitstel aan bij de Belastingdienst om Wtl-verrekening te...

Bedrijven die aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis voldoen, hebben nog tot en met donderdag 18 juni de tijd om alsnog online uitstel aan te vragen. Dit is om te voorkomen dat tegemoetkomingen onder de Wtl worden verrekend met aanslagen die nog niet zijn betaald.

Alle aanpassingen in wet- en regelgeving per 1 januari 2020

Alle aanpassingen in wet- en regelgeving per 1 januari 2020

Een nieuw jaar brengt ook nieuwe of aangepaste wet- en regelgeving met zich mee. Van de WAB tot aan de LIV en van het Klimaatakkoord tot aan een nieuw btw-nummer: in het jaar 2020 gaat er een hoop veranderen. cm:u00a0zet al deze veranderingen voor u op een rij zodat ook u door de bomen het bos weer kan zien.

Rekenregels vanaf 1 januari 2020

Rekenregels vanaf 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 zijn er aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon. Ze gelden voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau. De rekenregels geven hier inzicht in.

Per 1 januari wijzigt het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV

Per 1 januari wijzigt het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV

Omdat werknemers van 21 jaar sinds 1 juli 2019 recht hebben op het volledige minimumloon, komen ze in 2020 niet meer in aanmerking voor jeugd-LIV. De Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) wordt daarop aangepast. Per 1 januari 2020 wijzigen ook het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV.u00a0

Meepraten over onze inhoud?