Met deze opleidingen onderscheid je je als toekomstbestendige financieel professional

Met deze opleidingen onderscheid je je als toekomstbestendige financieel professional
Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep.

Het is een roerige periode voor financials. Het vak verandert door ontwikkelingen in de automatisering, robotisering en data science. Financiu00eble rapportages opleveren alleen is niet meer genoeg, er wordt meer van je verwacht. Wat kan je doen om bij te blijven?

In deze tijd van automatisering is de vraag naar financials met een afgeronde opleiding op het gebied van financiële informatievoorziening groot. Tegelijkertijd blijft gedegen vakkennis onontbeerlijk. 'Wat de Nederlandse taal is voor de schrijver en het notenschrift voor de muzikant, is het boekhouden voor de financieel professional', aldus Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep. Of dit nu geautomatiseerd wordt of niet, je zult moeten weten wat er onder die motorkap gebeurt om de cijfers juist te kunnen duiden en intern of extern te kunnen adviseren. Bakker: 'Cfo’s vragen ons om hun beginnende medewerkers de beginselen van het boekhouden bij te brengen. Dat is niet voor niets, en geldt niet alleen voor accountants en controllers.'

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie

Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep.
Er zijn maar weinig opleidingen die al zo lang zo hoog worden gewaardeerd door het bedrijfsleven als de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Met deze erkende HBO Bachelor opleiding groei je uit tot specialist in bedrijfsadministratie en informatievoorziening. Aangezien er grote vraag is naar hoger opgeleide financieel professionals is dit getuigschrift waardevol wanneer je een functie als bijvoorbeeld hoofd financiële administratie, financieel manager of financial controller ambieert.

Specialisaties Controlling en Accountancy

Binnen de vakgebieden Accounting en Control kun je je verder specialiseren. Om die reden specialiseren SPD-studenten zich in het tweede gedeelte van de opleiding in de richting Controlling, Accountancy of Business Intelligence. Afhankelijk van je werkplek kies je voor de meest gepaste variant. In de specialisatie Business Intelligence volg je de aanvullende modules Business IT for financials en Big data analyse.

Register SPD (RS)

Het diploma HBO Bachelor SPD geeft recht op toelating tot het Register SPD (RS) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Na registratie mag je de beschermde titel RS voeren. De SRFA is een actief register van ruim 600 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt.

Deelopleidingen SPD I en SPD II

Niet iedere financial kiest voor een volledige Bacheloropleiding, legt Bakker uit. 'Soms omdat ze al een andere Bacheloropleiding hebben genoten, soms omdat ze alleen behoefte hebben aan financiële vakinhoud op dit niveau. Met de herintroductie van SPD I is het nu mogelijk om de kernvakken te volgen die bij het beroep horen, met vakken als Jaarrekening en Consolidatie, Belastingwetgeving, Management Accounting & Control en Internal Control & Accounting Information Systems.' In korte tijd behaal je je diploma SPD I op HBO-niveau. Bij SPD II wordt de kennis verder uitgediept en aangevuld met de vakgebieden Financiering, Business Control, Business IT en Data.

Over Markus Verbeek Praehep

Markus Verbeek Praehep is al 125 jaar een autoriteit als opleider op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Op meer dan 30 locaties verspreid over heel Nederland worden erkende MBO-, HBO en diverse vakopleidingen verzorgd. Dankzij onze ervaren docenten en een praktijkgerichte opleidingsmethodiek leidt Markus Verbeek Praehep op voor de professionele financial van nu en van de toekomst.

Doorgroeimogelijkheden

De SPD-opleiding biedt uitstekende doorgroeimogelijkheden, zoals Certified Management Accountant (CMA), Post HBO AA Accountancy - MKB en de Master Finance & Control. Een relatief nieuwe opleiding is de Post Bachelor Register Financial Controller, waarmee je in 1 jaar leert omgaan met de complexe vraagstukken waar je als financial controller mee te maken hebt of krijgt.

Post Bachelor Register Financial Controller

Als je al een financiële HBO Bachelor opleiding hebt genoten is de route naar deze erkenning kort, gericht en praktisch. Het programma richt zich op belangrijke aanvullende vaardigheden en het vermogen om jouw kennis en vaardigheden te benutten in je dagelijkse praktijk. Er wordt dan ook afgesloten met een businesscase. Na succesvolle afronding van deze opleiding is inschrijving mogelijk in het Register voor Financial Controllers van de SRFA. Bovendien mag je de beschermde titel RFC voeren.

Webinar

Wat moet je doen om een toekomstbestendige financieel professional te zijn en te blijven? Daarover ging Markus Verbeek Praehep in gesprek met o.a. Gwen van Berne CMA tijdens het webinar Hoe onderscheid je jezelf als financieel professional? Van Berne werd onlangs door IMA (Institute of Management Accountants) gekozen tot wereldwijde Chair-Elect en wordt daarmee in 2022 de eerste Europese voorzitter van de IMA. Bekijk de uitzending hier terug.Dit artikel is gesponsord door Markus Verbeek Praehep