Met drie klikken ligt de wereld aan je voeten

Met drie klikken ligt de wereld aan je voeten

Het vakantiegeld is gestort en na twee jaar van beperkingen als gevolg van de coronacrisis, kunnen we deze zomer weer onbezorgd op reis. En wat is er dan mooier dan een bestemming op te zoeken dat iets verder gaat dan, ook zeer zeker mooie landen, Frankrijk en Italië? Inderdaad, een land waar een visum noodzakelijk

Het vakantiegeld is gestort en na twee jaar van beperkingen als gevolg van de coronacrisis, kunnen we deze zomer weer onbezorgd op reis. En wat is er dan mooier dan een bestemming op te zoeken dat iets verder gaat dan, ook zeer zeker mooie landen, Frankrijk en Italië? Inderdaad, een land waar een visum noodzakelijk is.

De coronabeperkende maatregelen dwongen ons de afgelopen twee jaar de vakantie dichtbij huis te zoeken. Het vakantiegeld werd dus niet volledig uitgegeven aan de mooiste reizen, maar ook voor bijvoorbeeld tal van werkzaamheden aan en rondom het huis. Gelukkig ligt deze periode achter ons en kan het vakantiegeld weer worden gebruikt waarvoor het is bedoeld: reizen. Wat ook gunstig is, dit jaar is het bedrag vanwege lagere belastingtarieven voor de meeste controllers iets hoger uitgevallen dan vorig jaar. Alleen werknemers die minder verdienen dan het fulltime minimumloon kregen dit jaar iets minder vakantiegeld gestort dan in 2021.

'Gelukkig kan het vakantiegeld weer worden gebruikt waarvoor het is bedoeld: reizen'

Enkele euro’s meer

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van salarisadministratiebedrijf ADP. Voor de meeste werknemers pakken de iets lagere belastingtarieven gunstig uit en dat levert enkele euro’s extra op. Iemand met een modaal inkomen krijgt ongeveer vier euro meer dan vorig jaar en twee keer modaal ontvangt acht euro meer. De meeste werknemers ontvangen net wat meer dan in 2021.

Piramides en duiken

Wat te denken van een reis naar bijvoorbeeld Egypte. Het land in Noord-Afrika staat bekend om haar piramides, farao’s, de woestijn, de Nijl en de fantastisch duiklocaties. De Egyptische piramides zijn de beroemdste ter wereld. De beroemdste is die van Cheops in Gizeh. De 146 meter hoge piramide is het enige bewaard gebleven wereldwonder van de zeven klassieke wereldwonderen. Een bezoek aan de hoofdstad Caïro mag ook zeker niet ontbreken. Daar vind je ook het indrukwekkende Egyptische Museum. Waar zonder twijfel het prachtstuk het dodenmasker van Toetanchamon is. Toe aan ontspanning? De Rode Zee, waar het land aan grens in het oosten, hoort tot de mooiste duiklocaties ter wereld. Bij een van de vele duikscholen haal je je duikbrevet.

Visum noodzakelijk

Staat een vakantie naar Egypte op de planning? Dan is een visum aanvragen verplicht. Aanvragen kan gemakkelijk online via een digitaal aanvraagformulier en het kost 49,95 euro. U ontvangt uw toeristische visum vervolgens per e-mail als pdf-document. Een visum is noodzakelijk voor alle inwoners van de Europese Unie en ook baby’s en kinderen hebben er een nodig als zij het land in willen.

Meerdere keren reizen

U kunt bij het aanvragen kiezen uit twee soorten e-visa. Er is een zogenaamd ‘single-entry-visum’ dat eenmaal gebruikt kan worden. En er is een ‘double-entry-visum’ waarmee u binnen 180 dagen na toekenning een onbeperkt aantal keer naar Egypte kunt reizen. Beide visa kunnen met hetzelfde aanvraagformulier worden aangevraagd. Voor beide visa geldt dat elk verblijf in Egypte maximaal 30 aaneengesloten dagen mag duren.

Uw visum Egypte aanvragen

U kunt uw visumaanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week, online indienen. Dat kan u eenvoudig met het digitale aanvraagformulier. Houd daarvoor u uw paspoort en uw overnachtingsadres in Egypte bij de hand. Na het invullen van het formulier voldoet u de kosten van het visum Egypte. Dat kan veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Ten slotte wordt gevraagd een paspoortscan aan te leveren. U kunt dit document, of een foto daarvan, eenvoudig en snel uploaden vanaf uw computer, tablet of smartphone.

Een visum aanvragen in drie stappen
1. Aanvragen. Het aanvragen van het visum, ESTA en eTA start met het invullen van een online aanvraagformulier.
2. Online afrekenen. Afrekenen kan op een veilige methode naar keuze, via iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.
3. Officieel document. Na toekenning van uw visum, ESTA of eTA ontvangt u een bevestiging per sms en het officiële document per e-mail.

Visum Egypte aanvragen.

Dit artikel is gesponsord door Electronic Visa Solutions.