Het gaat door: de Finance Run is dit jaar weer fysiek

Het gaat door: de Finance Run is dit jaar weer fysiek

Financials kunnen hun hardloopschoenen en trainingsschema's uit de kast halen, want de Finance Run gaat dit jaar definitief door. Op vrijdag 3 september verzamelen financieel professionals zich bij Restaurant de Bosbaan in Amsterdam voor de jaarlijkse wedstrijd.

Financials kunnen hun hardloopschoenen en trainingsschema’s uit de kast halen, want de Finance Run gaat dit jaar definitief door. Op vrijdag 3 september verzamelen financieel professionals zich bij Restaurant de Bosbaan in Amsterdam voor de jaarlijkse wedstrijd.

De jaarlijks terugkerende Finance Run is hét hardloopevenement voor de financiële wereld. 'Dit is een van de leukste runs in Nederland', vertelt Ben Gosman van de Finance Run. 'Alles is geregeld: parkeren, douchen, lockers, eten, drinken, et cetera. En het hardlopen natuurlijk. Er is een uitgebreide netwerkmogelijkheid voor iedereen die in de financiële wereld actief is.' Controllers en andere financiële professionals zijn daarom de eerste vrijdag van september bijeen om gemoedelijk te netwerken na hun loopprestatie van 5, 10 of 21 kilometer.

Toegankelijk voor alle financial professionalsDit evenement

is toegankelijk voor iedereen: van ambitieuze sporters die een stevige halve marathon willen neerzetten tot mensen die de sfeer willen proeven en misschien hun eerste 5 kilometerafstand rennen, en van junior controllers tot cfo's. Als het goed is, zijn er in september geen of weinig coronabeperkingen meer, waardoor het netwerken naderhand weer als vanouds verloopt. 'Vrijwel alles is in buitenlucht, alleen de kleedkamers en toiletten zijn binnen. Je loopt in de natuur en als er alsnog een limiet komt, dan gaan we daarmee dealen. Maar we gaan ervan uit dat we de Finance Run nagenoeg zonder restricties kunnen organiseren.'

Goede doelen

De Finance Run is in eerste instantie in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de stichting LEF. Inmiddels is de financiële behoefte van de stichting LEF afgenomen en daardoor is er nu ruimte voor twee nieuwe Goede Doelen, te weten Kikid en Emma at Work. Kidid ontwikkelt projecten om jongeren meer bewust te maken én in hun eigen kracht te zetten rondom verschillende thema’s zoals geld en schulden. Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Finance Run empowers young people!

De Finance Run is ontstaan uit een initiatief van Stichting LEF en Free Style Events. De eerste Finance Run werd gehouden op vrijdag 13 september 2014 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bekend en geliefd loop-en netwerkevenement in de financiële branche. De Finance Run brengt jaarlijks meer dan 850 lopers van tientallen bedrijventeams op de been, om elkaar op sportieve wijze te ontmoeten aan de Amsterdamse Bosbaan en met elkaar geld op te brengen voor het goede doel.

Dit artikel gesponsord door Finance Run.